Výživa.

Řešíte-li jakékoli zdravotní potíže, doporučuji udělat změny tam, kde je udělat můžete ihned. Podívejte se nejprve na to, co jíte a pijete. V mnoha případech stačí změnit stravu a mizí mnoho potíží...


Udělejte si z jídla vlastní medicínu!

Vše, co jíte a pijete, úzce souvisí s vaším zdravím. Potraviny a kombinace potravin mohou na organismus působit jako lék, ale i jako jed. Veškeré změny včetně těch stravovacích by měly přicházet postupně. Díky změně jídelníčku můžete např. přestat kašlat, nebo Vám zmizí ekzém atd.

Hezký příběh si můžete přečíst zde, paní přestala kašlat po očistě těla a změně stravovacích zvyklostí.

https://www.detoxikace-vyziva.cz/coral-club-colo-vada/pribehy-spokojenych-klientu/co-muze-zpusobit-nekolikalety-kasel.php

Změny stravovacích zvyklostí nemusí být vždy jednoduché, ale i zde pro Vás máme řešení.

Skvěle nám v tom pomáhá očista celého těla a střeva s detoxikačními balíčky Colo Vada Plus, Colo Vada light a Zdravý střevní trakt.

Lépe než Lucie bych to nenapsala, zde její zkušenost po detoxikaci organismu:

Nevím jak ostatním, ale mně Colo Vada Plus vyostřila smysly, trochu vyčistila hlavu, změnila chutě a stravovací návyky.

Po očistě jsem byla v jakémkoli jídle schopna identifikovat ,,chemii a umělotiny´´a tělíčko tyto potraviny začalo odmítat.

Přestala jsem jíst uzeniny, sladkosti typu tatranka, sušenka nebo cokoliv s polevou.

Mám často chuť na ovoce a zeleninu, kterou jím ve větším množství.

Načetla jsem si nějakou literaturu, a pokud to jde, snažím se o dělenou stravu/ne sacharidy a bílkoviny společně do žaludku/

Tělíčko je z toho nadšený, ale zatím to má k dokonalosti hodně daleko, zvlášť o svátcích.

Jednou z nejvíce nevhodných potravin je pšenice, a to pro každého! Myslím tím běžnou pšenici a výrobky z ní, které většina lidí kupuje.,Pšenice není špatná, ale není pšenice jako pšenice-doporučuji shlédnout video o pšenici.

Nemáte-li vyloženě alergii na lepek, lze používat jiné, kvalitní a nešlechtěné, ideálně v bio kvalitě druhy pšenice například dvouzrnka, jednozrnka, červená pšenice ..... Domácí kváskový chléb je naprosto v pořádku, ale musíme vědět z čeho péct!!!!

Doporučuji shlédnout video zde, najdete v něm mnoho důležitých informací. Kváskový celozrnný chléb:https://www.detoxikace-vyziva.cz/.../kvaskovy-celozrnny.../

Krátké video pšenici: https://www.mojevideo.sk/video/321b9/chleba_nejvetsi_droga_moderni_doby.html?fbclid=IwAR3OdpdZBMIGprvpwkQie5_ZoWqVxOmAF1rQR4QK0I6zrkBxRxs1hUhWujI


Video je důležité z hlediska informací o tucích a olejích a jak je používat. Oleje lisované za studena doporučuji střídat, nezaměřovala bych se jen na jeden druh.

Oleje lisované za studena objednávám zde: https://www.dejsiolej.cz/produkty/

Video o tucích a olejích:https://www.youtube.com/watch?v=lfQeZ6zxBBk

Proč doporučuji celozrnnou mouku nebo obilí v bio kvalitě?Jak dopadly testy???

Nakupuji zde: https://www.probio.cz/ nebo ve zdravé výživě

V této PENAM mouce pro pečení voňavých dobrot nejlepší laboratoře v zemi

VŠCHT Praha při nezávislých testech pro A DOST

Mouku vyrábí premiérův holding AGROFERT. Nezávislé testy jsme přinesli v pondělí večer. A jak zareagovalo např. Tesco Česko Mouku hodilo do akce a zlevnilo o 26%. Hmmm... Tak jo...

Co si o tom myslíte? Koupíte si ji?Tady více, co byste měli vědět

https://televizeseznam.cz/.../v-mouce-na-peceni-cukrovi-se...

https://televizeseznam.cz/.../kompletni-vysledky-velkych...


Další doporučení ke zdravějšímu jídelníčku:

*běžný cukr nahradit rýžovým nebo čekankovým sirupem, medem, javorový sirup...

*běžnou kuchyňskou sůl lze nahradit mořskou solí

*nejezte průmyslově zpracované potraviny, které obsahují konzervanty tkz. éčka, barviva

*ideálně doporučuji vařit ze základních surovin

*žádné uzeniny, polotovary, ale připravte si své jídlo ze základních potravin

*pro lepší trávení můžete jídelníček zjednodušit, volila bych spíše dělenou stravu

*ryba+dušená zelenina, syrová, bez příloh

*maso+dušené zelenina+syrová, bez příloh/u Colo Vady se maso nedoporučuje/

*zeleninové polévky

*luštěninové polévky/u Colo Vady používejte menší množství luštěnin, pokud jste na ně zvyklí/

*denně jezte malé množství ořechů, semen, lidé na ně zapomínají a přitom jsou zdrojem zdravých *tuků Omega 3, které působí protizánětlivě/slunečnicová semínka, mandle, vlašské ořechy denně, /ideálně předem namočit večer, pro lepší stravitelnost/

*mezi zdravé tuky a oleje, na kterých je vhodné připravovat jídlo jsou: sádlo, máslo v bio kvalitě, máslo Ghí, kokosový tuk

*oleje lisované za studena neohřívejte, dávejte si pouze do jídla, salátů, např. lněný, olivový, konopný, sezamový

*pozor na nezdravé tuky:částečně ztužené, margariny, rafinované rostlinné oleje s převahou omega 6/slunečnicový, sojový, světlicový/

*pozor na tuky v uzeninách a polotovarech

*nejhorší škodlivé tuky jsou umělé trans-mastné kyseliny, ztužené tuky v margarinech, pomazánkách, smažených jídlech, pokrmy z fasfood, brambůrcích, sladkostech,!!!!!


Kombinování potravin.

Jakmile pronikneme do správného kombinování potravin, stane se naším nejlepším přítelem. Zejména pro diabetiky je nesmírně důležité dodržovat správné kombinace jídel, chtějí-li si upravit hladinu krevního cukru. Chemie nás učí, že když kombinujeme zásady a kyseliny, vzájemně se neutralizují. To má za následek kvašení a hnití potravy, namísto jejího štěpení trávicími enzymy. Potom dochází k nesprávnému rozkladu živin a mnoha nechtěným chemickým změnám, což způsobuje malabsorpci, acidózu a buněčné hladovění. Jako příklad může posloužit míchání potravin bohatých na bílkoviny se škroby

Dvě nejdůležitější rady, které se týkají kombinování potravin, zní: Nikdy nemíchejte bílkoviny (kyselé potraviny) se sacharidy (zásaditými potravinami). Budete-li dbát na správné kombinování potravy, budete mít pokoj od pálení žáhy, vředů a nadýmání. Mějte na paměti, že čím méně druhů potravy kombinujete, tím lépe je budete trávit. Když po vás budu chtít, abyste mysleli na deset různých věcí zároveň, upadnete do zmatku, protože mysl se může plně věnovat pouze jedné věci ve stejnou dobu. Uvědomte si to, když chcete pozřít deset různých potravin v jednom pokrmu. Jednoduchost je vždy nejlepší. Nejde o to, kolik toho sníte, ale zda to, co jste snědli, můžete strávit, vstřebat, zužitkovat a vyloučit. Jezte prostě a žijte prostě. Jezte s radostí. Nikdy nejezte, když jste rozčílení nebo naštvaní, neboť v těchto situacích se zvyšuje vylučování žaludečních kyselin, které mohou narušit trávení a vyvolat acidózu. Při jídle relaxujte a vychutnávejte si ho. Každé sousto dobře rozžvýkejte, neboť první fáze trávení probíhá v ústech.

Snažte se během jídla nepít, protože pití ředí nebo neutralizuje trávicí enzymy.

DVĚ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ RADY KE KOMBINACI POTRAVIN

Nekombinujte bílkoviny (kyselé) a sacharidy (zásadité). Z chemie víme, že nemůžeme kombinovat kyselé trávicí enzymy se zásaditými trávicími enzymy, protože se vzájemně neutralizují, čímž znemožní správné trávení a vyvolají kvašení a hnití. Trávení sacharidů začíná v ústech, s amylázou, ptyalinem a dalšími alkalickými trávicími enzymy. Potraviny obsahující bílkoviny, včetně masa a ořechů, zahajují svůj trávicí proces v žaludku uvolňováním kyseliny chlorovodíkové, což vyvolá uvolňování pepsinu. Obě tyto látky jsou kyselé povahy. Když se v žaludku smíchají škroby s bílkovinami, dojde ke kolizi: nadýmání a pocit plnosti známe všichni dobře. Kvašením cukru vzniká alkohol. Ten může zvýšit nebo snížit naše energetické úrovně, způsobit překyselení, hromadění hlenu, otravu bílkovinami a zánět tkání. Nejhůř na tom jsou játra, slinivka a nadledviny. Jedí-li diabetici tímto způsobem, těžko mohou regulovat hladinu krevního cukru. Jezte zvlášť ovoce nebo melouny a všechny ostatní potraviny. Ovoce a melouny se tráví velice rychle. Zkombinujete-li je s potravinami, které se tráví pomalu, jsou jejich cukry zadržovány v žaludku. To má za následek alkoholové kvašení. Tento alkohol zvyšuje hladinu alkoholu v krvi a nejednou zavinil zřícení letadla, autonehodu a uvěznění kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Z ovoce nebo melounů si připravujte samostatné pokrmy. Tato vysoce energetická a očisťující jídla jsou velice důležitá v detoxikačním procesu. Existuje ovšem mnoho dalších důležitých rad ke správnému kombinování jídel, například: "Nekombinujte dva různé druhy bílkovin v jednom jídle" nebo "Určité ovoce můžete kombinovat s určitými bílkoviny." Toto téma je značně obsáhlé a jeho podrobnosti přesahují rámec této knihy. Další informace naleznete v doporučené literatuře na jejím konci. Čím jednodušeji jíte, tím lépe probíhají vaše trávicí procesy. 


OLEJOVO-BÍLKOVINOVÁ STRAVA

https://www.youtube.com/watch?v=kqVfnNDzdko<strong>