Candida.
Změň stravu, očisti svůj organismus, uzdrav se
Candida neboli systémová houbová infekce napadající vnitřní orgány je těžké a chronické onemocnění s častým zhoršováním stavu. Nejčastější a zdánlivě spolu nesouvisející příznaky houbové infekce jsou - poruchy trávení, kožní alergie, suchý kašel, zánněty kloubů, vedlejších nosních dutin, spojivek, pohlavních orgánů i psychické problémy, deprese, podráždění, chronický únavový syndrom.
Většina lékařů nebere v úvahu nákazu candidou. Ti kteří se candidózou zabývají, se snaží léčit candidózu podáváním antibiotik - tato léčba je neúčinná, protože po několika týdnech nemoc recidivuje. Pozitivní výsledky se nedostavují, protože lékaři neberou v potaz úlohu imunitního systému v boji s nemocí. Navíc velmi rychle získávají odolnost vůči antibiotikům.
V podmínkách příznivých pro rozvoj se candidóza usadí ve vnitřních orgánech, vyklíčí a vytvoří podhoubí, jehož vlákna zanedlouho mohou prorůst celým organismem.
Při léčbě houbové infekce je třeba se zaměřit na dvě základní věci:
1. likvidace onemocnění
2. posílení imunitního systému organismu
Pokud se chceme dobrat dlouhodobým pozitivním výsledkům je zapotřebí u klienta nastavit nebo zcela změnit stravovací návyky i způsob života a naučit klienta používat v praxi zdravotní prevenci. Prevence a změna životního stylu je nejdůležitějším krokem pro udržení dlouhodobého udržení svého zdraví, které by pro každé mělo být tím nejcennějším, co máme.
Podhoubí (vegetativní tělo houby)..
Vegetativním tělem houby, neboli v podstatě celou houbou, je podhoubí. Je ukryto převážně v půdě, což mohou být takzvaně v půdě, v mrtvých zbytcích rostlin, např. listí, kůře nebo jiné živné půdě, což mohou být tkáně živých organismů - rostlin, zvířat i lidí. Podhoubí může vyplňovat jedinou buňku organismu nebo pokrývat několikahektarový podklad, závisí to na druhu houby. Vlákna podhoubí (hyfy) dokáží denně prodloužit svou délku o více než kilometr. Tyto sítě jsou neviditelné a až do chvíle, než podhoubí vytvoří plodnice - houby viditelné pouhým okem - je obtížné si všimnout, že v daném místě roste podhoubí.
Droždí jako jednobuněčné houby
Droždí (saccharomyces) jsou jednobuněčné houbové mikroorganismy řadíme je do oddělení hub vřeckovýtrusných, řádu kvasinkotvárných, čeledi kvasinkovitých, rodu kvasinka, druh droždí. Jedná o jedinou většinou velmi buňku mající obvykle několik buněčných jader. Droždí žije v prostředí bohatém na jednoduché cukry, vlhkém a nestabilním, jako je ovocná dřeň - v této živné půdě v bezkyslíkatých podmínkách probíhá jejich alkoholové kvašení.
Houby Candida jsou evolučně spjaty s organismy zvířat a lidí, s nimiž jako kvasinky, tj. výtrusy hub, zůstávají ve vztahu komenzál (cizopasný organismus, který existuje v symbióze s vyšším organismem, živí se zbytky jeho potravy a nepřináší mu ani škodu ani užitek) hostitel, a po přeměně v houbu s vyvinutým podhoubím ve vztahu parazit (cizopasný organismus, který využívá jiný organismus ve svůj prospěch) hostel.
Kvasinky Candida jsou součástí přirozené mikroflóry střev člověka. Uvnitř nacházejí nacházejí dokonalé podmínky pro život - vlhkost, dostatek potravy, stálou teplotu 36.6 stupňů. Kvasinky se živí zbytkovými jednoduchými cukry ve výkalech.
Charakteristické vlastnosti kvasinek Candida
Četné podstatné vlastnosti svědčí o tom, že se Candida přizpůsobuje prostředí, ve kterém žije, tj. prostředí tlustého střeva.
-> Je-li kvasinek v tlustém střevě příliš mnoho, velké množství oxidu uhličitého působí nadýmání a větry. Zvláštní vlastností, svědčící o přizpůsobení kvasinek Candida k soužití s lidským organismem, je jejich schopnost ovlivňovat naši chuť k jídlu. Při nedostatečném množství cukru ve výkalech vytvářejí látku podobnou inzulinu, která po vstřebání do organismu vyvolává pokles koncentrace glukózy v krvi, a tím chuť na sladké.
-> V podmínkách rovnováhy mikroorganismů je množství kvasinek Candida nepatrné, stejně jako množství látek podobných inzulínu, které produkují. Nemají tedy větší vliv na fungování našeho těla. Pokud se z nějakého důvodu pomnoží a ovládnou prostředí tlustého střeva, množství látky podobné inzulínu, kterou vyrábějí vyhladovělé kvasinky, vzroste natolik, že vyvolá hypoglykémii - snížení hladiny cukru v krvi, a tím nutkání snist něco sladkého za účelem zlepšení vnitřního rozpoložení.
Candidové houby
Z pohledu lékaře praktikujícího tradiční mainstreamovou medicínu je mykotická infekce velmi obtížně léčitelná nemoc, která má za následek četné recidivy. Časté názory pacientů podstupujících více terapií naznačují, že systémová kandidóza (s rozšířením do vnitřních orgánů) je nevyléčitelné onemocnění. Je v tom zrnko pravdy z důvodů, které jsou uvedeny níže. Nemocný člověk, trpící řadou narůstajících nespecifikovaných onemocnění, hledá pomoc u svého lékaře a snaží se zjistit základní příčinu těchto problémů. Rutinní a doplňkové testy neodhalí žádné významné odchylky od normy. Nejčastějšími poruchami jsou poruchy gastrointestinálního traktu, kožní a potravinové alergie, suchý kašel, artritida, sinusitida, konjunktivitida, genitální dyskomfort a zánět, úzkostné poruchy, fobie, emoční poruchy a chronický únavový syndrom. Problémy se zhoršují, ale jejich příčiny nelze určit. Po opakovaných návštěvách kliniky je pacient odeslán k příslušným specialistům. Také není schopen určit příčinu onemocnění, a proto se pacient vrací ke svému lékaři s hromadami papírů a výsledky testů, které diagnostikují onemocnění různých orgánů a systémů jako samostatné poruchy. Bludný kruh je uzavřen. Od té doby je pacient považován za duševně nemocného. Předepisují se psychofarmaka a někdy je pacient poslán do psychiatrické léčebny. Zde, psychicky zmatený léky, rezignuje na svůj osud v domnění, že jiná cesta není.
Akademické osnovy nezahrnují žádné lékařské znalosti týkající se rozpoznávání nemocí způsobených houbami Candida, takže lékaři nejsou připraveni diagnostikovat nebo léčit nemoci, které způsobují. Takové znalosti neposkytují ani učebnice pro studenty medicíny. Informace o plísňových infekcích způsobených Candidou nebo kvasinkami v těchto knihách neexistují nebo jsou velmi záhadné. Protože lékaři houbové infekce Candida nerozpoznají, nejsou ani laboratoře připraveny tato onemocnění diagnostikovat. Navzdory četným studiím a vědeckým publikacím se poznatky o masovém šíření houbových chorob nešíří ani v lékařském světě. Vzhledem k tomu, že lékaři nerozpoznají mykotické infekce Candida, veřejnost zůstává lhostejná k velkým nebezpečím, která představují. Můžeme si položit otázku: – Proč tyto znalosti nejsou dostupné široké veřejnosti? – Věřím, že tato znalost je skryta záměrně. Důvodem je, že nejpřímější příčinou vzniku plísňových infekcí Candida v tak masovém měřítku jsou abnormální změny střevní mikroflóry způsobené širokým používáním antibiotik. Výrobcům antibiotik nejde o veřejné zdraví, ale o zisk za každou cenu. Mělo by se jen zamyslet nad tím, proč se lékaři, kteří mají chránit naše zdraví, pasivně na tento fenomén dívat a schvalovat postupy farmaceutických firem?
Pokusy mainstreamové medicíny o léčbu plísňových infekcí by měly být považovány za naprosté selhání kvůli nerozpoznání houbového patogenu Candida, který způsobuje desítky zdánlivě nesouvisejících onemocnění. Protože lékaři nemohou oficiálně určit příčinu vzniku těchto onemocnění, je každé z nich léčeno způsobem, který se zaměřuje pouze na zmírnění jeho příznaků. Samostatně pro každou z těchto nemocí byly vytvořeny nové vědecké teorie, které zdůvodňují důvody jejich výskytu. Konečným cílem je vyrábět a prodávat více farmaceutických léků nové generace. Zisky plynou také z marketingu nejnovějších lékařských diagnostických testů, k jejichž podstoupení lékaři vyzývají své pacienty.
Někteří lékaři navzdory názoru zbytku vědeckého světa uznávají plísňovou infekci způsobenou kvasinkami Candida, ale tím se vystavují posměchu a posměchu. Plísňové infekce se snaží léčit antimykotiky, ale nedosahují pozitivního a trvalého účinku. Po několika týdnech dochází k recidivě infekce. Nedostatek pozitivních účinků této léčby je způsoben tím, že lékaři podceňují roli imunitního systému v boji s nemocí. Touto úlohou je účinně blokovat během léčby a po zotavení opětovné šíření v těle spor Candida předtím, než se usadí a vyklíčí ve tkáních vnitřních orgánů. Pokud dojde k opětovné infekci, předepisují se silnější antimykotika atd.
Příčinou neúspěchů v léčbě plísňových infekcí je také to, že kvasinky dosáhly mnohem vyšší úrovně vývoje než bakterie, a proto lépe a rychleji přizpůsobit se měnícím se podmínkám prostředí. Z tohoto důvodu se hůře ničí a rychle získávají rezistenci na léky. Po ošetření spory (buňky) plísně, které nebyly zničeny léky nebo špatně fungujícím imunitním systémem, cirkulují v krvi po dobu 2 – 3 let a během této doby mají možnost způsobit re- infekce. A oni to dělají. Tuto smutnou skutečnost mohu potvrdit ze svých zkušeností a pozorování. Spory, které jsou uloženy ve vnitřních orgánech, vyklíčí a vytvoří mycelium, které se během krátké doby rozšíří do celého těla. Moje práce v léčbě plísňových infekcí je proto zaměřena dvěma hlavními směry – eliminací růstu plísní a posílením imunitního systému. Po léčbě by měl lékař léčící mykotické infekce naučit svého pacienta zavádět a denně praktikovat řadu preventivních opatření, aby zůstal zdravý. Těmito opatřeními mám na mysli změnu stravy a životního stylu, léčbu erozí trávicího traktu způsobených toxickými látkami obsaženými v potravinách, odstranění nahromaděných tělesných toxinů a také suplementaci vitamino-minerálními sloučeninami pro posílení imunitního systému během období rekonvalescence.
Každý z nás se musí naučit, že zdraví je to nejcennější, co máme, a neměli bychom si s ním zahrávat ani ho svěřovat někomu jinému. Tento článek je součástí znalostí přírodní medicíny, které lze přirovnat ke skládačce, jejíž zpočátku nepochopitelné kousky se později spojí a uspořádají do jednotného a jasného obrazu. Od té chvíle vezmeme své zdraví do vlastních rukou a začneme se uzdravovat, stejně jako v tom budeme pomáhat členům své rodiny. Doufám, že tento článek pomůže lidem rozšířit jejich znalosti o nemocech způsobených Candidou a poskytne návod k vlastní diagnostice a léčbě těchto nemocí. A doufám, že to pomůže i lékařům v jejich každodenní lékařské praxi.
Candida houbové infekce (kandidóza) Onemocnění způsobené houbami Candida se nazývá kandidóza (kandidová mykóza). Ještě před 50 lety to byla prakticky neznámá nemoc. K rozvoji tohoto onemocnění přispívá nekontrolované množení kvasinek obývajících lidský trávicí trakt a pochvu u žen. V současnosti jsou kvasinky Candida jedním z nejdůležitějších patogenů a mohou být zodpovědné za řadu příznaků připisovaných jiným onemocněním. U zdravého lidského vzorku kvasinky Candida nezpůsobují onemocnění navzdory své přítomnosti ve stolici.
Kvasinky Candida a houby Candida Plísně Candida jsou evolučně příbuzné živočišným a lidským organismům. Spory plísní známé jako kvasinky Candida zůstávají ve vztahu komenzál (symbiotický) – hostitel a po přeměně v houby s vyvinutým myceliem se tento vztah mění ve vztah parazit – hostitel. Kvasinky Candida Kvasinky Candida jsou známé jako kvasinky, ale ve skutečnosti jsou to spory plísní. Jinými slovy, CandidaYeast má všechny vlastnosti kvasinek s tím rozdílem, že za určitých pro ně příznivých podmínek může vyklíčit a vytvořit mycelium, vegetativní tělo houby. Mimo to se kvasinky Candida neliší od kvasnic.
Candida Kvasinky a bakterie tvoří přirozenou lidskou střevní mikroflóru. Při vhodné vlhkosti vzduchu, dostatku potravy a stálé teplotě 36,6 °C pro ně střeva vytvářejí dokonalé životní prostředí. Kvasinky Candida, stejně jako kvasinky, se živí jednoduchými cukry zbývajícími ve fekální hmotě. Jako symbiotické s jinými mikroby se podílejí na správě trosek a nezpůsobují hostiteli žádnou škodu. Nejsou patogeny. (agens onemocnění). Za normálních podmínek mezi sebou střevní mikrobi neustále soutěží o přístup k potravě, takže je mezi nimi udržována spontánně kvantitativní rovnováha (homeostáza). Tato rovnováha je však křehká a i při přechodném zvýšení množství cukrů v tlustém střevě nebo jedné tabletě antibakteriálního antibiotika (na které je kvasinka Candida odolná) se rovnováha posouvá ve prospěch kvasnic Candida.
Charakteristika kvasinek Candida
Existuje mnoho důležitých vlastností kvasinek Candida, které dokazují, že se tento organismus dokonale přizpůsobil prostředí, ve kterém žije, tedy prostředí tlustého střeva. Nejdůležitější z těchto vlastností jsou:
- Stejně jako kvasinky, kvasinky Candida se živí zbytky jednoduchých cukrů ve fekální hmotě způsobující fermentaci, jejichž produkty jsou alkohol a oxid uhličitý, a ty jsou jako produkty metabolismu vylučovány do stolice. V případě nadměrného množství kvasinek Candida v tlustém střevě dochází k velkému množství oxidu uhličitého, což způsobuje nadýmání a nadměrnou plynatost.
- Neobvyklou vlastností dokazující přizpůsobení kvasinky Candida koexistenci v lidských organismech je její pozoruhodná schopnost ovlivňovat naši chuť k jídlu. Tedy v nepřítomnosti dostatečného množství cukru ve výkalech ? Candida Kvasinky produkují látku podobnou inzulínu, která po vstřebání do krevního oběhu způsobuje pokles hladiny glukózy v krvi, což následně zvyšuje chuť na sladké. V případě, že je zachována mikrobiální rovnováha tlustého střeva, je množství kolonizujících kvasinek Candida zanedbatelné, a proto je množství této látky podobné inzulínu také malé a nemá zásadní vliv na naše chování. V situaci přemnožení a dominance kvasinek Candida v tlustém střevě je však množství látky podobné inzulínu produkované hladovějícími kvasinkami Candida dostatečně významné na to, aby vyvolalo hypoglykémii (pokles hladiny krevního cukru) a vynutilo si potřebu sníst něco sladkého. cítit se lépe.
- V nepříznivých podmínkách, jako je nedostatek potravy nebo vláhy, kvasinky Candida neumírá, ale ztrácí vodu a přeměňují se v jakousi letargickou formu přežití? spory. Spory jsou buňky používané při reprodukci hub a mohou přežívat desítky let. Ale když jsou ve správném prostředí pro ně, konkrétně v tlustém střevě člověka nebo zvířete, jsou oživeni a rozmnožují se.
- Spory Candida jsou lehké a snadno se vznášejí ve vzduchu, a proto je názor na jejich všudypřítomnost v našem prostředí tak běžný. Laboratoře vědí, jak kultivovat kvasinky Candida ze vzduchu. K růstu druhu, na který je selektivní půda zaměřena, stačí pouze vhodná selektivní půda, která bude nějakou dobu stát odkrytá.
- Jsou kvasinky Candida dobře přizpůsobeny životu ve svém prostředí? gastrointestinální trakt, a překonat bariéru kyselého žaludečního prostředí (pro většinu mikrobů smrtící) není pro ně ani pro jejich spory velkým problémem.
Candida Fungi
Candida Fungi jsou absolutní paraziti, což znamená, že nemohou přežít bez hostitele. Tkáň hostitele tvoří jejich prostředí, potravu a místo, kde vylučují odpadní produkty svého metabolismu. To znamená, že jde o nebezpečné patogeny, které využijí jakékoli oslabení imunitního systému hostitele k růstu ve tkáních a poškodí je. V poškozené tkáni houba vyvolá propuknutí plísňové infekce, která je obvykle doprovázena lokálním zánětem. Rozpadem tkáňových buněk zůstávají zbytky látek, které houbu nevyživují. Ale v přírodě je to vždy tak, že pokud se příležitost naskytne, bude využita. Tyto zbytkové látky jsou spotřebovávány bakteriemi, obvykle stafylokokem a streptokokem. Z tohoto důvodu se v laboratorním kultivačním výtěru odebraném z ohniska plísní nejčastěji pěstují bakterie namísto skutečného původce zodpovědného za iniciaci chronického zánětu – houby Candida, která se v testované kultuře objevuje jen velmi zřídka. Dodatečné výsledky testů proto nemohou být při diagnostice mykotické infekce rozhodující, protože se často zjistí, že jsou nespolehlivé.
Nejdůležitější vlastnosti hub Candida jsou:
- Živí se aminokyselinami (proteinovými molekulami) získanými kolapsem hostitelské tkáně způsobeným houbovou kyselinou a trávicími enzymy vylučovanými do hostitelské tkáně.
- Nejsou spokojeni s nekrotickou tkání, ale pro získání potravy agresivně způsobují rozklad hostitelských buněk vylučováním svých trávicích enzymů do tkáně. Zdravé, plně vytvořené buňky se dokážou bránit enzymatickému napadení houbami Candida, zatímco oslabené buňky se obvykle stávají jejich cílem.
- Toxické metabolické produkty houby Candida jsou vylučovány do tělesné tkáně, odkud se vstřebávají do krevního oběhu a způsobují otravu organismu hostitele s následným oslabením jeho imunitního systému.
- Candida Fungi jsou absolutní paraziti, protože bez tkáně živého organismu nejsou schopni samostatného života a zahynou.
Rozdíly mezi kvasinkami Candida a houbami Candida
Plísně Candida rostou z jejich spor? Candida Kvasnice, jako duby z žaludů. Pokud žalud dosedne na vhodnou půdu, vyklíčí, zakoření a vyroste do krásného dubu, který po nějaké době vytvoří žaludy. Totéž platí v případě Candida Fungi. Když výtrusy dosáhnou vhodné půdy, vyraší a vyroste z nich houba, která po nějaké době vytvoří výtrusy – jako duby produkují žaludy. Zde ale tato podobnost končí, protože ze žaludů mohou vyrůst pouze duby, zatímco spory Candidy jsou organismy schopné samostatného života a za určitých podmínek se mohou proměnit v Houby nebo žít a rozmnožovat se pučením jako kvasinky. K čemu je toto srovnání houba-dub? Je třeba si uvědomit, jak velký je rozdíl mezi houbami Candida a jejich sporami – kvasinkami Candida. Liší se prakticky ve všem – jak vypadají, jak se živí a rozmnožují: liší se v prostředí, ve kterém se rozhodnou žít. Proto zůstávají ve velmi odlišných vztazích k našemu tělu, protože kvasinky Candida (spory) jsou ve skutečnosti užitečné komenzální, zatímco houby Candida jsou nebezpeční, patogenní paraziti. Vyjasnění této otázky je nesmírně důležité kvůli určení toho, co musíme léčit: přítomnost kvasinek Candida v tlustém střevě nebo jimi způsobenou houbovou infekci Candida v systému? Víme, že kvasinky Candida jsou přítomny v tlustém střevě jako běžná součást jeho prostředí a jejich přítomnost ve stolici svědčí pouze o tom, že jsou na místě kvasinky Candida, které zjevně nemají s nemocí nic společného.
Závěrem Kvasinky Candida zjištěné ve stolici by neměly být léčeny. Jiný příběh je, když Candida houba obývá výstelku tlustého střeva, pak máme co do činění s velmi závažným parazitárním onemocněním – plísní tlustého střeva.
Typy hub Candida
V současné době je známo asi 196 typů hub Candida a pouze 15 z nich má patogenní vlastnosti. Odrůda, která nejčastěji infikuje lidský organismus, se nazývá Candida Albicans a je příčinou 90 % všech plísňových infekcí. Zbytek plísňových infekcí je způsoben: Candida Tropicalis, Candida Glabrata, Candida Parapsilosis, Candida Krusei a Candida Lusitaniae. Velmi nebezpečnou odrůdou je také Candida Parapsilosis, která obvykle obývá sliznici střeva, úst, krku, močových cest a pochvy (u žen), prostatu u mužů.
Toxiny produkované houbami Candida
Každý pacient by měl být obeznámen se znalostí účinků, které mají toxiny a metabolity Candida Fungi na lidský organismus. Příznaky, které se objevují při plísňové infekci i její léčbě, jsou totiž matoucí podobné jiným onemocněním, jako je úzkostná porucha, neurologické poruchy, chřipka, revmatická onemocnění nebo bakteriální infekce střevního traktu. Jde o to nepanikařit v období těchto tíživých příznaků a nepokoušet se léčit tato údajná onemocnění, která jsou pouze příznaky plísňové infekce, což bohužel často lékaři dělají. Druhy Candida Fungi produkují látky zvané endotoxiny, toxiny nacházející se ve stěně buněk hub, které se uvolňují po rozpadu buněk. Dosud bylo identifikováno 79 typů endotoxinů. Všechny mají jedno společné: jsou nebezpečné pro hostitelský organismus. Nejznámější ze všech je candidotoxin, který je toxický pro infikované tělesné buňky, poškozuje imunitní systém a zvyšuje šíření infekce. Tyto toxiny poškozují výstelku tenkého střeva, snižují povrch pro vstřebávání živin a při poškozování výstelky tlustého střeva způsobují pronikání věcí, jako jsou fekální toxiny, těžké kovy a potravinové alergeny, do krevního oběhu. Jednou ze skupin toxinů produkovaných houbami Candida jsou neurotoxiny – chemické látky, které nepříznivě působí na centrální nervový systém (mozek). Způsobují deprese a emoční nerovnováhu, jako jsou: změny nálady, nerozhodnost, nesoudržnost, násilné chování, hlučnost, agresivita (také autoagrese) a namáhavé pokusy o potlačení hněvu. Poměrně často se stává, že tyto příznaky mají formu fobií, neurotických poruch a v mnoha případech jsou podobné schizofrenii. Pacienti otrávení neurotoxiny většinou podstupují psychiatrickou léčbu a výsledkem je zhoršení jejich celkového zdravotního stavu a navíc závislost na psychofarmakách. Plísňové neurotoxiny se strukturou podobnou hormonu hypofýzy (TSH) mohou snadno narušit regulaci hormonálního systému člověka, ale především štítné žlázy. Tento toxin ještě nedostal své jméno.
Závěry:
Z předložených informací vyplývají tři zřejmé závěry:
- Přirozeným životním prostředím kvasinek Candida je tlusté střevo a jeho detekce ve stolici není důkazem onemocnění; to prostě nic nedokazuje.
- Candida Kvasnice je oportunista (chování adekvátní situaci, získávání výhod bez osobní účasti) a proto neútočí na lidský organismus. Aby neškodné kvasinky Candida mohly přerůst v nebezpečné parazity, musí být vytvořeny vhodné podmínky, a to existence média v podobě nekrotických nebo oslabených buněk, doprovázená selháním imunitního systému. Tato důležitá informace by měla nastolit nový směr v léčbě plísní, která by neměla spočívat pouze v eliminaci plísní z těla, ale především by se měla zaměřit na posílení imunitního systému.
- Příznaky plísňových toxinů působících na tělo pacienta by se neměly léčit, protože se nejedná o spontánní onemocnění, ale pouze o přechodné známky hromadění těchto toxinů v krvi. Jediným rozumným projektem v této situaci je přijmout opatření na pomoc tělu při přirozeném odstraňování toxinů prostřednictvím orgánů a vylučovacích systémů: ledvin, gastrointestinálního traktu, dýchacího systému a kůže. Likvidace plísní pomocí antimykotik je bezpředmětná, protože za příznivých podmínek – existence média a selhání imunitního systému – dorostou během 2 – 3 týdnů. K výraznému zlepšení funkce imunitního systému může dojít nejdříve za 6 měsíců po intenzivní léčbě. Od této chvíle lze zaznamenat jasný pokrok v léčbě a likvidaci houby Candida.
Candida Colon Candida Colon je mikrobiální nerovnováha tlustého střeva, ve které kvasinky Candida hrají dominantní roli nad ostatními obyvateli tohoto prostředí.
Za normálních podmínek zabírá kvasinka Candida malý prostor v prostředí tlustého střeva, kde bude soutěžit s ostatními mikroorganismy o jednoduché cukry, kterými se živí.
Počet kvasinek Candida v tlustém střevě tedy závisí na dvou hlavních faktorech:
- Množství cukrů ve fekální hmotě.
- Celkový počet ostatních obyvatel tohoto prostředí, většinou bakterií, které se také živí jednoduchými cukry a soutěží s Candidou o potravu.
Cukry jako živina pro kvasinky Candida
Abychom pochopili podstatu rozvoje kandidózy, ke které dochází v důsledku výskytu většího množství jednoduchých cukrů v tlustém střevě, musíme si vysvětlit, co tyto jednoduché cukry jsou. Jsou to glukóza a fruktóza – cukry, které nevyžadují trávení. Vstřebávají se v tenkém střevě, zatímco komplexní cukry musí být nejprve stráveny. Trávení komplexních cukrů, jako je sacharóza (řepný cukr) a škrob, začíná v ústech během žvýkání potravy v důsledku enzymu amylázy vylučovaného slinnými žlázami. Žaludeční trávení cukrů je dočasně zablokováno. Další trávení probíhá v duodenu, kde je škrob podroben působení pankreatických enzymů alfa-amylázy, která jej štěpí nejprve na disacharidy – sacharózu, laktózu, maltózu, dále na jednoduché cukry – glukózu, fruktózu, trehalózu, galaktózu a manóza. Jednoduché cukry se vstřebávají v tenkém střevě a pronikají do krve a do jater. V játrech odpovídající enzymy přeměňují všechny cukry na glukózu, která je distribuována do všech tělesných buněk a využívána jako zdroj energie nebo přeměněna na glykogen, který se hromadí v játrech a funguje jako energetická rezerva. Protože je lidský trávicí systém dokonale připraven na trávení a vstřebávání cukrů, jejich množství ve fekální hmotě by mělo být minimální, téměř symbolické a v žádném případě by nemělo ovlivnit nadměrný růst kvasinek Candida. Samozřejmě, že tato situace nastává v případě, kdy dochází ke správnému trávení komplexních sacharidů a správné sekreci pankreatických enzymů i ke správnému vstřebávání cukrů v tenkém střevě. Za normálních podmínek by tedy ani snězení hrsti bílého cukru nemělo narušit rovnováhu mikroorganismů v tlustém střevě, protože tento cukr by se neměl dostat ani do tlustého střeva. O co tedy jde s těmito jednoduchými cukry krmícími kvasinky Candida? Cukry v tlustém střevě ve vysokých množstvích umožňujících nadměrný růst kvasinek Candida se mohou objevit ze tří hlavních důvodů:
- Nedostatečné žvýkání potravy, které brání trávení ovoce a škrobových produktů, brání jejich vstřebávání v tenkém střevě, což má za následek vstup jednoduchých cukrů do tlustého střeva.
- Nadměrný přísun komplexních sacharidů, jako je řepný cukr (sacharóza) a škrobové produkty, což vede ke špatnému trávení, což může ovlivnit jejich vstřebávání v tenkém střevě, což má za následek vstup jednoduchých cukrů do tlustého střeva.
- 3. Onemocnění žaludku, tenkého střeva, trávicích orgánů a s tím spojené zažívací potíže, při kterých se jednoduché cukry dostávají do tlustého střeva.
Příčiny kandidózy tlustého střeva
Vzhledem k tomu, že kandidóza tlustého střeva má negativní dopad na fungování těla, stojí za to pečlivě číst klíčové faktory ovlivňující vznik tohoto onemocnění, kterými jsou:
- Konzumace nadměrného množství komplexních cukrů.
- Požití potravy bez důkladného žvýkání.
- Užívání antacidů a jiných léků, které snižují sekreci žaludečních šťáv.
- Užívání antibiotik, sulfonamidů a farmaceutických chemikálií k léčbě akutních a chronických infekcí a použití chemoterapie a ozařování při léčbě maligních onemocnění.
- Užívání hormonů a hormonální antikoncepce.
Vliv kvasinky Candida na prostředí tlustého střeva
Populace střevních bakterií je desetkrát větší než počet všech tělesných buněk a tvoří ji až 400 různých druhů. Nelze tedy podceňovat význam a vliv těchto mikroorganismů na naše zdraví. Všechny živé bakterie ve střevě zůstávají v určitém vzájemném vztahu, který je buď antagonistický nebo symbiotický, nebo oportunní. Bakterie, které jsou prospěšné našemu zdraví, vstupují do symbiotického vztahu s lidským tělem; poskytujeme jim potravu, kterou potřebují, a oni na oplátku vytvářejí kyselou chemickou bariéru proti pronikání a množení patologických bakterií a hub. Kromě toho symbiotické bakterie inaktivují toxické chemikálie přítomné v potravinách, neutralizují extrémně škodlivé látky zvané volné radikály a produkují látky s antibakteriálními antibiotickými, protiplísňovými a antivirovými vlastnostmi. Střevní mikroflóra má mimořádnou schopnost udržovat stabilní složení (homeostázu), a to i přes neustálý vliv mnoha vnějších faktorů. Tato stabilita je nanejvýš důležitá pro udržení zdraví trávicího traktu, a tím i celého organismu. Přítomnost přátelských bakteriálních kmenů, jako jsou Lactobacillus Acidophilus a Bifidobacterium, ulpívají na střevních stěnách, brání kvasinkám Candida, aby se na ně uchytily, stejně jako se přeměnily na houby Candida a pronikly hluboko do střevní stěny, což vede k infekci v celém těle. Nepříznivé stavy narušují správnou rovnováhu střevní mikroflóry a způsobují dysbiózu. Od tohoto okamžiku přestává střevní mikroflóra fungovat jako pojistka proti množení patogenních bakterií a plísní. Nejčastěji k tomu dochází po antibiotické léčbě, kdy jsou zničeny nejen patogenní bakterie způsobující infekci, ale i ty našemu zdraví přátelské.
Vliv kandidózy tlustého střeva na toxicitu organismu
Nejcharakterističtějším příznakem kandidózy tlustého střeva je nadýmání břicha a plyny vznikající alkoholovou fermentací kvasinek Candida. V situaci, kdy plyny nemohou opustit tlusté střevo ve formě větru, kvůli zácpě nebo společenským okolnostem, tlak v tlustém střevě transportuje tyto plyny do krevního oběhu, pak se jich tělo snaží zbavit dýchacími cestami. kanálů, což má za následek zápach z úst a někdy i tělesný zápach. Toxiny a metabolity alkoholového kvašení (etanol, acetaldehyd a formaldehyd) absorbované do krevního oběhu mohou přispívat k chronickým zánětům jater, žlučníku a slinivky břišní. Pankreatická insuficience může vést k narušení produkce inzulínu a sekrece trávicích enzymů, což má za následek zhoršené trávení a zhoršenou absorpci sacharidů, bílkovin a tuků. Může jít také o poruchy produkce energie z glukózy a mastných kyselin. Všechny toxické látky produkované kvasinkami Candida pronikají do krve a následně jsou transportovány do jater, kde je nutné je neutralizovat a vyčistit. Tyto toxiny blokují jaterním buňkám přístup k dalším odpadním látkám vznikajícím při normálním metabolismu. V procesu neutralizace toxinů vylučovaných kvasinkami Candida musí tělo používat své vlastní enzymy a kyslík, které se běžně používají k oxidaci živin, aby produkovaly tělesnou energii. To vede ke snížení tělesné teploty, často hluboko pod 36,6 °C, což je pro kvasinky Candida prospěšné, ale snižuje odolnost těla snížením aktivity bílých krvinek. To také způsobuje nepříjemné mrazení, které je většinou pociťováno v nohách, a to i v horkých dnech. Hromadění toxických látek vede k dysfunkci nejen vnitřních orgánů, ale i celého těla. Nepříznivě ovlivňuje proces trávení, vstřebávání živin, tvorbu energie, odstraňování zbytečných zplodin látkové přeměny, ochranu před infekcemi a před negativními faktory vnějšího prostředí, dále regeneraci krevních tkání, pojivové tkáně, endokrinní tkáně. žlázy a buňky nervového systému. Množství toxinů se tedy dramaticky jako lavina zvyšuje, což vede k toxémii, což je otrava těla.
Nedostatky vitamínů způsobené kandidózou tlustého střeva
Všimněte si, že bakterie přátelské k tlustému střevu produkují z vlákniny všechny vitamíny kromě vitamínu C. V případě, že dojde ke snížení počtu těchto přátelských bakterií a nadměrnému množství kvasinek Candida, výrobní proces těchto vitamíny jsou narušeny, což má za následek zhoršené fungování všech metabolických procesů v těle. Přidáme-li k tomu nedostatek vitamínů způsobený špatnou výživou nebo nevhodnou stravou a také nedostatečné vstřebávání živin v tenkém střevě, vypořádáme se s narušením fungování imunitního systému as tím související nedostatkem odolnosti.
Příznaky Kandidóza tlustého střeva
Příznaky kandidózy Přemnožení kvasinek v tlustém střevě je velmi charakteristické a poměrně snadno diagnostikovatelné. Mezi typické příznaky kandidózy tlustého střeva patří:
- silná plynatost a nadýmání v celém břiše,
- bublání ve střevech,
- charakteristická stolice; ze začátku těžké, tak nějak ucpané a pak uvolněné až do vodnatého, páchnoucího průjmu,
- jemný žaludek, což znamená reakci po konzumaci určitých produktů, se projeví jednorázovou, pálivou, řídkou stolicí nebo středně těžkým až těžkým průjmem,
- nepříjemné, periodicky se objevující neurčité nutkání k defekaci, vyskytující se krátce po defekaci, které může přetrvávat několik hodin.
Léčba kandidózy tlustého střeva
Léčba všech druhů plísňových infekcí způsobených Candida Fungi se musí spoléhat na odstranění zdroje jejich vzniku. Tímto zdrojem je nerovnováha mikroorganismů ve prospěch kolorektální Candidy. Při léčbě kandidózy tlustého střeva se nepoužívají žádná farmakologická činidla. Jediné, co bychom měli udělat, je provést následující opatření k obnovení zdravé rovnováhy (homeostázy) mikroflóry v tlustém střevě:
- Jídlo důkladně rozžvýkejte.
- Při jídle nepijte, abyste jídlo smyli.
- Vyřaďte ze stravy následující produkty: cukr a cukrářské výrobky očištěné od vlákniny, hlavně bílou mouku, bílou rýži a loupanou, vařené brambory a hranolky.
- Pokud je to možné, nepoužívejte antibiotika a jiné chemické prostředky farmaceutických látek (alternativní léky jsou homeopatika a bylinky).
- Zvyšte spotřebu vlákniny.
- Pro obnovení rovnováhy střevní mikroflóry používejte probiotika.
Systémová kandidóza (systémová mykóza)
Systémová kandidóza je stav oslabení imunitního systému, při kterém přestává plnit svou ochrannou roli proti rozvoji plísňové infekce a onemocnění se postupně šíří do vnitřních orgánů těla. V takovém stavu slabosti se neškodné kvasinky Candida promění v agresivní patologickou houbu-parazit. Systémové plísňové infekce jsou extrémně nebezpečné, protože v počáteční fázi vývoje mohou být diagnostikovány jako jiná onemocnění a akademická medicína jako taková léčit. Jsou diagnostikovány jako samostatné poruchy, jako je úzkost, alergie, chronická sinusitida, kyselý reflux, syndrom dráždivého tračníku nebo plísňové infekce nehtů, kůže a tak dále a dále. Proces léčby systémové kandidózy je dlouhý a vyžaduje mnoho obětí, ale dobrou zprávou je, že je možné tuto zákeřnou a extrémně nebezpečnou nemoc zvrátit a bojovat s ní!
INFORMACE PŘEJATÉ Z WEBU: https://janus.net.pl/2018/01/22/candida-fungi/</p>